Online leren

Je kunt op veel websites leren over onderdelen van computergebruik. Op deze pagina zal ik een aantal adressen neerzetten waar je wellicht wat aan hebt.

Wolfram

Dit is een commerciele website volledig ingericht op wiskunde. Direct om (gratis) te leren is er niet veel. Wel is er verwijzing naar boeken en applicaties om wiskunde te leren. Het voor mij meest spectaculaire is de online integratieprocedure op http://integrals.wolfram.com/

De auteur van deze website is Stephen Wolfram. Zijn boek is op de volgende website online te lezen:
Stephen Wolfram : A New Kind of Science

Atomic Learning

Op deze website staan veel korte filmpjes waarmee je snel een onderdeel van het gebruik van een programma krijgt uitgelegd. Het is simpel en eenduidig: als je bijvoorbeeld eens precies wilt weten hoe je bijvoorbeeld tabellen gebruikt in Word kan je daar een uitleg vinden. Ieder filmpje duurt minder dan 3 minuten.
Atomic Learning

Baycon group

Een aantal klassieke sursussen over Word / Excel / Windows 98 / Flash 5 etc.
Baycongroup

Mijn Homepage

Het voordeel van deze site is dat deze in het Nederlands is. Dat is toch voor veel leerlingen beter te begrijpen. Hier kan je een cursus volgen in HTML. Deze is niet zo uitgebreid. Leuk is wel dat er aparte cursussen zijn die eigenlijk een uitbreiding van de HTML cursus zijn, zoals XHTML, CSS, Javascript en weblog maken.
Mijn homepage

What is?

Op deze site worden veel technische termen verklaard.
What is?